top of page

Bevallen in water

Water is helend, genezend en pijnstillend. Het ontspant het hele lichaam en laat alle overtollige energie wegstromen. De eerste 9 maanden leven en ontwikkelen we in water en hoe natuurlijk is de overgang dan van veilige plek in de baarmoeder naar het warme en ontspannende badwater. Het water zorgt ervoor dat de baby meteen kan ontspannen en rustig wennen aan zijn omgeving. De eerste momenten kan de baby nog even onder water blijven. Daarna kunnen jullie je kindje langzaam boven water brengen en huid op huid met warme droge doeken over je kindje langzaam laten starten met zijn eigen ademhaling. 

Het warme badwater is voor de moeder ook heel ontspannend en geeft verlichting tijdens het opvangen van de weeën. 

Waar kun je rekening mee houden als je een badbevalling wil?

- Informeer bij je verloskundige of zij of hij ervaring heeft met waterbevallingen en hier voor open staat. De juiste match is noodzakelijk voor het slagen van jullie badbevalling.

- Voel zelf eens wat water met je doet. Ga als je geen bad hebt eens naar het zwembad en voel de verlichting.

- Bekijk of je de ruimte hebt voor een bad. Het is gevuld best zwaar en neemt wat ruimte in. Je moet om het bad heen kunnen lopen. 

Wij bieden de mogelijkheid om een professioneel bevalbad te huren. Ons bevalbad van 'made in water' heeft een dikke opblaasbare bodem net zoals de randen. En is zo ontworpen dat er altijd licht in valt. Het zit dus altijd heerlijk zacht en koelt maar heel langzaam af. Het is snel opgezet en gevuld met de pompen en opzetstukken voor de kraan die je erbij krijgt. Elke gebruiker krijgt zijn eigen persoonlijke hoes die naderhand in de prullenbak gaat. Hygiëne staat voorop.

 

Wil je meer informatie over het huren van het bad stuur me even een berichtje. 

bottom of page