top of page

Placenta  Capsules

De placenta is een bijzonder orgaan. Het is zowel verbonden met de energie van de vader als die van het kindje. Het beschermende en voeding gevende van vader en het ontvankelijke van het kindje. Deze energie kan een kersverse moeder wel kan gebruiken om aan te sterken en weer op krachten te komen.

Juist door het slikken en rustig afbouwen van de capsules voelt de moeder zich meer geborgen en is de energie van de vader (via de capsules) meer aanwezig. In de dierenwereld is het de normaalste zaak van de wereld om de placenta op te eten. Het geeft de mama kracht om weer snel fit te zijn na een bevalling. 

 

* Het brengt de warmte die tijdens de bevalling het lichaam verlaat weer terug in de buik.

* Het kan de borstvoeding stimuleren. 

* Helpen bij het aanvullen van ijzer (door bloedverlies tijdens bevalling). 

* De kans op postpartum depressie verminderen. 

* Het kan helpen je hormoonhuishouding te stabiliseren door een rustige afbouw van hormonen.

* Het geeft pijnverlichting en helpt de baarmoeder te krimpen na je bevalling.

* Helpt de voorraad b-vitamines en proteine weer aan te vullen.

* Energetisch voelt het als bescherming, warme deken.  

Placenta werk Bodhini

Voordelen van Capsules

Hoe gaat het in zijn werk?

Na de geboorte kun je de placenta zo lang als goed voelt aan je kindje vast laten zitten. Deze wordt dan zodra alle extra bloed naar je kindje is gestroomd door middel van het afbinden of klemmen van de navelstreng losgeknipt van je baby. Een maal los kan de verwerking beginnen. Als ik een placenta mag capsuleren stem ik me op de energie af en bedank de placenta voor de bescherming en de voeding die hij of zij van de placenta heeft gekregen. Een klein dankbaarheidsritueel is altijd fijn om te doen en ervaren. Uiteraard gaat dat in samenspraak met de ontvanger.

 

Als je je placenta wil laten capsuleren kom ik zo snel mogelijk na je bevalling de placenta ophalen of je partner/iemand anders brengt hem naar mij in Schimmert. De placenta moet uiterlijk binnen drie uur na de bevalling gekoeld staan in de ijskast. Plaats de placenta liefst in een plastic afsluitbaar bakje. Ik neem hem dan mee vanuit de ijskast en start zsm het bewerkproces. Het drogen van de placenta duurt zo'n 7-10 uur. Afhankelijk van de grootte en hoeveelheid. Het streven is om de capsules dan de volgende dag weer terug bij de kraamvrouw te bezorgen. Dan kan ze meteen beginnen met slikken van de capsules. Het is fijn als ik zodra de bevalling lijkt te starten een bericht krijg zodat ik alles kan klaarmaken en voorbereiden. Zodra de baby is geboren stuur me zsm een bericht dan plan ik het ophaalmoment of bezorgmoment in. 

Je kunt kiezen tussen een rauwe bereiding die is het meest krachtig en een gestoomde bereiding die is ijzerrijk. Ik ga in gesprek met jou om samen af te stemmen wat bij je past. Het placenta poeder gaat in plantaardige capsules in een glazen pot. 

Contra-indicatie: De capsules zijn niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor hitte gerelateerde klachten. Bij twijfel adviseer ik om eerst een consult bij een chinees geneeskundige of acupuncturist te nemen om te laten testen of de capsules goed voor je zijn. 

Je neemt de capsules niet bij ontstekingen borst/baarmoeder, extreem zweten, hitte gerelateerde klachten. Maar neem altijd even contact met me op als je twijfelt of als je je net goed voelt na het nemen van de capsules!

Wat kan ik voor jullie maken?

Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden. Naast de capsules kun je ook een placentacreme laten maken, een tinctuur of alleen placentapoeder om zelf uit te strooien als je bijvoorbeeld niet de hele placenta wil begraven. Je kunt ook een deel capsuleren en een deel begraven. Tot de mogelijkheden behoren ook boullion, smoothie enz. De navelstreng zelf kan gedroogd worden in een spiraal of hart vorm. Voor het capsuleren kan ik een bloedprint maken van de placenta. Voor prints klik hier

 

Placenta tinctuur

Een tinctuur heeft een zelfde werking als de capsules maar dan wat milder. Meer energetisch. Het helpt bijvoorbeeld bij hormoonschommelingen, belangrijke levensgebeurtenissen, menstruatie, overgang enz. Ook kun je wat van de tinctuur onder de voetzooltjes van je baby wrijven als deze voor de eerste keer naar de opvang gaat. Wil je hier meer over weten stuur me een bericht. 

Placenta creme

Deze creme kun je gebruiken bij voor de billen van je baby, voor je eigen tepels tijdens het voeden, voor andere huidklachten. Ik kan de inhoudstoffen aanpassen op jullie wensen. Wil je hier meer over weten stuur me een bericht. 

Denk van te voren goed na over wat je graag zou willen en laat me dit tijdig weten. Meestal heb je daar na de geboorte geen tijd en energie meer voor.

Bijdrage:

De placenta capsules: €165,-

De placenta tinctuur: €25,-

De placenta creme: €35,-

Kosten van speciale wensen krijg je van mij per mail. 

bottom of page