top of page

Bodhini

Bodhini is een verklein woord voor Bodhi. Bodhi is de boom waaronder Boeddha al mediterend zijn wijsheid en verlichting vond. De boom staat symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde. De Bodhi boom groeit nog steeds overal in Azie en op sommige plaatsen ( bv een klooster in India ) wordt verteld dat er nakomelingen van Boeddha's Bodhi boom nog steeds voortleven.

 

Naast de spirituele betekenis van de Bodhi is de boom zelf prachtig om te zien. Hij heeft een grote, robuuste stam die uit verschillende kleinere stammetjes bestaat die aan elkaar vast lijken gegroeid. De takken van de Bodhi boom waaieren enigzins grillig uit naar alle kanten. En de bladeren hebben een bijzondere hartvorm. In Europa is het niet mogelijk, vanwege de temperatuur om een Bodhi boom te planten. Hier vind je ze wel als kleine bonzai boompjes. 

 

De boom straalt een enorme kracht, rust, serenitiet en wijsheid uit. Je kunt er uren naar kijken en steeds weer iets nieuws ontdekken. Bodhini staat voor deze enorme kracht, rust en wijsheid in het eigen ik. We stimuleren ieder mens om zijn eigen kracht en wijsheid te voelen, vinden en vast te houden.

 

bottom of page