top of page

Babykleding van Wol & Zijde


Een baby heeft een nog niet geheel ontwikkelde aura die anders dan bij een volwassene zichzelf nog niet kan beschermen. De baby neemt de energie van de ouder aan en gebruikt deze (dit auraveld) om zich te beschermen en van levensenergie te voorzien. Buiten huid op huid

contact is het belangrijk om je baby ook te beschermen voor prikkels van buitenaf (kraamvisite, schoonouders, broers en zussen enz.) door kleding. Kleding met beschermende eigenschappen zijn zijde of wol/zijde rompers, broekjes en mutsjes.

Wol verwarmt de baby en zorgt ervoor dat de temperatuur contstant blijft. Zo is er meer energie om te ontwikkelen, groeien en de eigen temperatuur op peil te houden. Zeker prematuur en vroege kindjes zijn erg gebaat bij het dragen van wol. Wol geeft een gevoel van omhulling en dat is vergelijkbaar met de warme en veilige omgeving van de baarmoeder. Het geeft rust en kalmeert. Denk ook aan een wollen lamsvachtje voor je baby om op te slapen en spelen. De wol die gebruikt wordt in babykleding is meestal van biologische afkomst en prikt absoluut niet! Wol verwarmt in de winter en verkoelt in de zomer. Er bestaan ook dunne wollen rompers voor de warmere periodes.

Voor de mama's. Wol is ook een genezend product dat door de natuurlijke lanoline super werkt bij luieruitslag, tepelkloven en andere aandoeningen aan de huid. Bij gevoelige tepels zijn wol/zijde zoogcompressen een uitkomst! Daarnaast is een wollen sjaal, voedingstop of bolero voor de voedende moeder erg prettig tijdens het voeden van haar baby. Zo blijft het schouder gebied en de borst lekker warm en wordt de melkproductie subtiel gestimuleerd. Kou in het lijf stagneert de aanmaak van melk en een goede doorstroming. Blijf dus altijd warm zeker bij de nachtvoedingen! Een kersenpit boven de borsten plaatsen doet ook wonderen.

Zijde bouwt net zoals de cocon om de rups een beschermlaagje om je baby. Het werkt energetisch diep door. Zijde mutsjes helpen je baby om rust te houden als er kraambezoek komt, je naar de winkel gaat of je een druk gezin hebt. Het sluit de oren en de nog open fontanel mooi af. Elk kindje is anders. Maar meestal is het zo dat een gevoelige moeder ook een gevoelig kindje krijgt. Hoe meer open de fontanel is hoe meer open het kindje staat. Zijde kan het hele jaar door gedragen worden en is in de zomer ook heerlijk! Bourettezijde is een wat grovere en dikkere variant en is tevens lekker warm. Zijde is dus een aurabeschermer die negatieve invloeden van buiten afstoot. Je kindje kan zich beter afsluiten en bij zichzelf blijven. Hoeft daardoor minder te ontladen (huiluurtjes) en kan die extra energie weer gebruiken om te groeien en bloeien.

Kleed je kindje ook altijd aan met een laagje meer dan dat je zelf aan hebt. De hoeveelheid babyspek zegt niks over de warmteregulatie van je kindje. Zorg ervoor dat de enkeltjes en voetjes altijd bedekt zijn en warm. Bij bezoek of uitstapjes een zijde of wol/zijde mutsje op ter bescherming.

Wol/zijde of zijde rompers kun je vinden onder de merken: cosilana, alkena, hocosa, joha o.a. bij indewolletjes.nl, babynatura.nl, ekobebe.nl, regenboogschaap.nl, inforet.nl en waschbear.nl


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page