top of page

Ik heb een mooi rood appeltje...

De Appel

Aan het einde van de zomer is het weer tijd om appels te oogsten. De appels die helemaal in hun kracht zijn na een lange periode van het opnemen van zon en lichtkracht klaar om gegeten te worden. Dankbaar voor de appels die moeder natuur ons geeft. Je voelt de volheid van een vers geplukte appel. Die als je hem wat liefde geeft je veel liefde en licht terug geeft op de koudere herfstdagen. Appel geeft de warmte, ontspanning en harmonie die je nodig hebt om het najaar door te komen. Dat kan in vele vormen met stukjes, glad, met rozijntjes, appelmoes uit de oven met kaneel en noten of boekweitvlokken, appeltaart enz.

Zuivering en licht

De appel staat symbool voor vruchtbaarheid en de liefde. De verleidelijke rode kleur van een appel is aantrekkelijk voor mensen en dieren. De bloesem van de appel is kwetsbaar en licht. Het vluchtige karakter van een appel reinigt en ontgift lichaam en geest, geeft ontspanning en zuiverheid. Laat je alles weer in de juiste verhoudingen zien en herstelt de innerlijke harmonie. Het maakt je geest helder en zorgt ervoor dat je milder naar jezelf kunt zijn.

Na de zomer die vol staat van vuur, overvloed, warmte en zwaarte is het aan de appel om met de eerste herfstwind zijn zuiverende, luchtige en ontspannende energie te delen. Om zo de geest weer tot rust te brengen voor het weer geestelijk naar binnen treden.

Appelmoesje

_Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit.

_Snij kleine stukjes en doe de appels in een grote pan.

_De appels krimpen flink wat dus maak de pan goed vol.

_Vul de pan dan voor 1/3 met wat water als de appels er al in zitten.

_Breng aan de kook en laat met deksel zacht doorgaren. regelmatig roeren.

_ Zodra de appelstukjes zacht zijn kan het vuur uit.

_Schep er nog wat vocht uit met een soeplepel en bewaar dit als warme appeldrank met wat kaneel.

_Prak de (hete) appels en vul de potjes met hete appelmoes.

_Schroef de deksel erop en zet ze enkele minuten op zijn kop.

_Nu is je appelmoes en je appeldrankje klaar!


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page