top of page

Bosvruchten 'cheesecake'

Bosvruchten jummie 'cheesecake'

Een heerlijke traktatie zonder suiker, zonder gluten en optioneel zonder melk. Zelfs kinderen vinden dit heerlijk. En je kunt deze beauty ook gebruiken als ontbijttaart! Deze variant is met geitenmelk gemaakt.

Wat heb je nodig?

Springvorm van 22 cm

Keukenmachine

Voor de bodem:

200 gram noten & pitten

85 gram dadels

15 gram kokossnippers

Voor de vulling:

1 zakje geleermiddel van bv. bio vegan

(volg de aanwijzingen op het pakje)

650 gram verse bosvruchten

600 gram geitenyoghurt of fruitsap

kokosbloesemsuiker naar smaak.

(gebruik je fruitsap dan heb je geen tot minder kokosbloesemsuiker nodig!)

Start met de bodem. Plaats onder in je springvorm een rond stukje bakpapier. De bodem plakt anders aan je vorm vast. Pak je keukenmachine en en hak de noten, de dadels en de kokossnippers tot een plakkerig geheel. Deze bol van nootjes plet je in je springvorm en duw je goed aan.

Ik heb hier amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en hennepzaad gebruikt. Je kunt je eigen variaties maken.

Zorg ervoor dat je twee handjes fruit apart zet om later als garnering te gebruiken. De vulling maak je door alle fruit in een grote soeppan te doen samen met de yoghurt of het fruitsap. Pak de blender en maak er een mooi glad papje van. Voeg dan naar smaak kokosbloesemsuiker toe. Daarna voeg je het geleermiddel toe. Lees even op het pakje wat te doen elk merk hanteert zijn eigen instructies. Dit breng je samen aan de kook en laat je zacht doorgaren een paar minuten je ziet dat het goedje steeds dikker wordt. Zodra het lijkt op kwark is het klaar. Het fruit gaat nu voorzichtig in de springvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast. Garneer voor het afkoelen nog met wat los fruit bovenop en je hebt een echt lekker en gezond kunstwerkje!!!

Eet smakelijk!


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page