top of page

Visualisatie 'je baby volgen'


Om te verbinden met je baby ga je naar binnen. Diep in je bekkengebied ligt de verbinding. Zoek je hem van buitenaf dan lukt het vaak niet omdat je kindje een goede bescherming heeft juist tegen de invloeden van buitenaf. Verbinding maken en volgen doe je van binnen uit.

Kernkracht en veiligheid in het bekken

In je bekkengebied ligt je kernkracht, het veilige centrum van je bestaan. Je gevoel van (on)veiligheid is hier ook opgeslagen. Dit centrum is de basis voor het verbinden met je ongeboren kindje. Het is nodig om eerst zelf naar die plek te gaan en te voelen. Wat voel je? Is er ruimte? Ben je helemaal ontspannen of heb je ergens nog een weerstand zitten. probeer alles wat er is waar te nemen, geen oordeel te hebben en vraag je engelen en gids je te helpen dat gebied zachter te maken. Als je voelt dat er nog wat zit mag je dat accepteren en erkennen en er tegen spreken. Bijvoorbeeld 'ik zie je en voel en kom er later op terug'. 'Ik parkeer je nu even blokkade'. Tijdens je zwangerschap ben je extra beschermd en kun je niet zoveel opruimen dan in de niet-zwangere periode en dat is maar goed ook. Je lichaam werkt al hard genoeg nu.

Visualisatie

Ga lekker zitten tegen de muur of op de bank. Adem een paar keer diep in en uit. Kom met je aandacht naar de achterkant van je hoofd en laat de energie via je nekwervels, je ruggengraat, je stuitje naar beneden stromen. Voel dat je stevig zit je zitbotten verbinden met de aarde. Zwaar in je lijf zak je wat dieper naar de aarde toe.

Ga met je aandacht naar je bekkengebied en voel de kern van je zijn. Laat een warme gloed vanuit je bekken, stuitje, perineum ontstaan. Deze warme gloed vult je hele bekken en wordt steeds groter en breder. Laat dat even gebeuren...

Ga met je aandacht naar je onderrug en bekken. Benader je kindje nu van achteren door in visualisatie je kindje met warme handen van onder te ondersteunen. Je visualiseert een warme kom van je handen onder je kindje. Je draagt je kindje zo ipv er van voren overheen te hangen.

Je kindje dragen en ondersteunen al in de buik. Zo kun je je kindje volgen in elke beweging die hij wenst. Wat betreft zwangerschap maar ook zeker tijdens het geboorte proces. Het volgen geeft rust voor jou omdat je de verantwoordelijkheid kunt neerleggen. Je hoeft alleen maar te volgen.

Je partner kan deze oefening ook doen als hij of zij achter je ligt en vanuit zijn bekkengebied warmte laat stromen naar dat van jou. En dan visualiseren dat de partner vanuit het bekken verbinding maakt met de baby. Een kom maakt met de handen en het kindje daarin laat rusten.

Je kunt ook letterlijk op de handen van je partner gaan zitten. Die stralen dan ook warmte in je hele bekkengebied door.

Verwacht niks maar voel. Kindjes hoeven niet te bewegen of te reageren. Het is voor een kindje voldoende het gevoel te hebben dat hij wordt gedragen, omringd door liefde en gesteund.

Veel plezier! Heb je vragen stuur me een bericht.


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page