top of page

Lekkere krokante bio muesli!!!!


Een heerlijk en gezond ontbijtje met allemaal fijne energieboosters. Wij eten het hier bijna elke dag. Allemaal ons eigen smaakje. Super makkelijk te maken en mooi te bewaren in een pot met afsluitbare deksel. Je kunt elke dag varieren met het toevoegen van vers fruit of groente. Het fijne is dat je het ook extra fijn kunt malen voor de (grote) kindjes die geen stukjes willen. ;)

Bij deze mijn recept.

Wat heb je nodig?

250 gram Havervlokken ( of boekweitvlokken)

150 gram Quinoavlokken

100 gram gemengde noten

50-100 gram gedroogde vruchten

1 eetlepel hennepzaad

1 theelepel chia zaad

1 eetlepel bijenpollen

handjevol kokosschaafsel

4 eetlepels zonnenbloemolie (of andere olie met neutrale smaak)

water (of suikervrije appelmoes)

rijststroop dit kun je vervangen door ipv water appelmoes door je beslagje te doen.

grote kom

keukenmachine of staafmixer

grote bakplaat met bakpapier

Mixen

Start met het hakken van de noten en de gedroogde vruchten. Dit doe je in een hakmachine of keukenmachine. Kan ook met een scherp mes op een plankje natuurlijk. Hak de noten en de vruchten zo fijn als je ze wil. Doe het in een kom. Voeg hierbij de hennepzaadjes, chiazaadjes, bijenpollen en kokosschaafsel. Roer met een lepel door elkaar. Zet de kom aan de kant. Dit voeg je toe na het bakken van de muesli! De vruchten verbranden snel.

Ik heb moerbeien, rozijnen, cranberry en kokos gebruikt. je kunt hier natuurlijk in varieren! Gebruik je veel rozijnen en dadels dan in los zoeten niet meer nodig.

Maak je bakplaat in orde. Leg het bakpapier erop en pak de haver- en quinoavlokken. Doe beide in een kom en voeg de olie toe. Roer met een lepel even goed door. Voeg daarna water toe totdat je een klonterig geheel krijgt. Let op het zijn droge klonten. Maak het niet te nat. Het wordt zoals kruimeldeeg. Je kunt het even kort in de keukenmachine doen zodat het wat beter blijft plakken of fijner wordt van structuur. Wil je zoeten met suikervrije appelmoes dan voeg je die toe in plaats van water.

Verdeel het kruimelige geheel over de bakplaat. Goed spreiden en laat het op 150-180 graden in de oven langzaam bruin worden. Zodra het begint te kleuren is het klaar. Ik heb de muesli zo'n 15-25 min in de oven. Afhankelijk van je oven en afhankelijk van je voorkeur. hoe bruiner hoe krokanter. Te bruin is niet lekker hoor ;) De muesli wordt harder nadat hij afkoelt. Roer het geheel af en toe wat door in de oven.

Eenmaal uit de oven voeg je de rijststroop toe. Beetje eroverheen gieten en weer even roeren. Laat het geheel goed afkoelen. Doe je het warm in de pot dan wordt het zacht. Bleeehhhh dat is niks...

Als alles is afgekoeld voeg je de noten en vruchten toe. Goed roeren in de pot en deksel erop! Klaar is je homemade muelsi!


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page