top of page

Kosmische liefde vs. aardse liefde

Aardse liefde (en waarom dat niet werkt...)

Wat is liefde? Wat doet liefde met je? Aardse liefde kennen we allemaal. Ik hou van jou... Jij ook van mij? Aardse liefde is een emotie met een verwachting. Aardse liefde is gekoppeld aan allerlei emoties zoals angst, onzekerheid, onrust, verdriet, vrolijkheid, hysterie enz. Aardse liefde is aangeleerd. Het heeft te maken met cultuur, patronen, familiekarma. Het is een illusie door ons bedacht om ons te beschermen voor 'echte pijn'. Een systeem dat ons helpt met alle emoties te dealen die we in ons leven tegenkomen.

Deze aardse liefde zorgt uiteindelijk alleen maar voor pijn op wat voor vlak dan ook. Het maakt geen verbinding en functioneert vanuit het verstoorde wortelchakra dat oude patronen in stand houdt. De verstoring kan zitten in veiligheid, aarding, geborgenheid, rust. Als we deze basisgevoelens niet hebben ontwikkeld door trauma, shock of verwaarlozing hebben we het nodig om deze 'leegte' op te vullen met aardse liefde. De gedachte dat er toch iemand van ons houden zal of iemand om ons geeft. Iedereen heeft iemand die hij de taak van liefdegever heeft gegeven. Je verwacht liefde van je man, je kind, je oma, je buurvrouw. Er zit altijd een verwachting aan vast. Niks onvoorwaardelijks.

Zo slaat een huwelijk ook nergens op als je elkaar eeuwige trouw belooft? Hoe onvoorwaardelijk is dat? Ik trouw met je maar.... wel onder deze voorwaarden. Is dat verbinden vanuit het hart of verbinden vanuit het wortelchakra dat angst en onzekerheid vast houdt?

Kosmische Liefde

Dit is een energie die altijd en overal aanwezig is. Het hangt in de lucht. Iedereen heeft toegang tot deze liefde en zal deze kunnen voelen en ervaren zodra het hartcentrum open staat. Deze liefde is gebaseerd op verbinding vanuit het hart. Uiten en ontvangen zonder oordeel. Hoe vervelend de reactie van de ander ook is. Het staat los van de kosmische liefde die je kunt ervaren. Deze hangt niet vast aan een gebeurtenis of een persoon. Deze ontvang je van boven en stelt je in staat om werkelijk te verbinden met een ander vanuit je hart.

Deze liefde voedt je hele systeem. Het blijft niet plakken aan een chakra. Het is allesomvattend en groots. Je krijgt er energie van en kosmische liefde stelt nooit teleur. Het voedt je geest, je lijf je hogere zelf. Stem je je hier op af dan voel je het stromen zonder enige twijfel!

Hoe doe je dit nu?

De uitdaging zit hem in het constant terug fluiten van jezelf als je onrustig bent, verwachtingen hebt, futloos bent. Dan zit je namelijk in de aardse liefdesenergie. Ga zitten mediteer en stem je af op de oneindige bron van liefde. Boven je. Open je hart. Ben lief voor jezelf en voel is het echt? Verlang ik iets terug? Geef jezelf de tijd en de ruimte. Dit zal steeds makkelijker gaan.


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page