top of page

Bevallen in verbinding met je kindje

Een bevalling is een heilig proces van verbinden met jullie kindje,

loslaten van jullie eigen wensen (ego) en het in totale overgave

en vertrouwen volgen van jullie kindje.

Je kindje bepaalt wanneer het geboren wil worden. Je kindje start de geboorte. Is in controle en is helemaal afgestemd op 'het juiste moment'. Het juiste moment is niet het moment waarop jij vindt dat je kindje moet komen of waarop de verloskundige, de gyneacoloog vindt dat je kindje moet komen. Het juiste moment is het moment dat je kindje zelf voelt ik wil eruit. Het is goed zo. Dit is een proces van totaal vertrouwen. Mits je in je kracht staat en je volledig over kan geven. Uiteraard is je kind niet in de gelegenheid om zelf zijn bevalling te sturen en bepalen als je als moeder vol met spanning, angst, pijn zit. Dan is ingrijpen nodig. Het is een wisselwerking tussen moeder en kind. Het kind weet wat het moet doen en de moeder vanuit haar oer instinct ook!

Dit is een van de eerste momenten waarop je kindje zich volledig gehoord kan voelen. Een belangrijk moment dat de eerste stempel drukt op de emotionele ontwikkeling van je kindje. Creëer dat moment voor je kind. Luister naar je kind en luister naar de zielewens van je kindje. Wat die zielewens ook moge zijn.

' Lief kind je mag komen zoals je dat zelf in gedachte hebt en ik ben er voor je door me volledig over te geven aan jou en je bewust te volgen.'

Het is aan jullie, de mama en de papa om de juiste voorwaarden te scheppen. Dat zijn voorwaarden van respect voor het natuurlijke geboorteproces, rust in jezelf, vertrouwen in je kindje en de ruimte voor je kindje om zijn eigen weg naar buiten te vinden. Dit proces doe je samen. Beide ouders in verbinding met elkaar. Constant bewust zijn van je kindje, alert en wakker.

' Mama & papa hier ben ik! Volgen jullie mij of zijn jullie met jezelf bezig?'

Ben bewust en volg je kindje. Stem je energie tijdens je bevalling constant af op je kindje en ben zo aanwezig. Je staat sterk naast je kindje. Je kind voelt dat er veel verandert en heeft steun en vertrouwen nodig om de stap te durven zetten. De stap van een warme, veilige baarmoeder naar de felle, koude buitenwereld. Als mama niet aanwezig is door medicatie, hypnose of andere redenen dan voelt het kindje zich niet gevolgd en niet gezien. Waardoor de bevalling kan vertragen of stagneren. En ja, ook met medicatie of hypnose kun je je kindje volgen maar het maakt wel minder alert en aanwezig. Een bevalling in verbinding maakt de bevalling voor jullie en jullie kindje een bijzondere en heilige gebeurtenis. Die bijdraagt aan een gezonde start van jullie kindje!

Een geboorte in volle aanwezigheid!

Oefening die je kunt doen voor je bevalling

Ga lekker liggen of zitten. Dit kun je samen met je partner doen of alleen. Richt de aandacht op je hartgebied en laat dit warme gevoel zo groot en sterk mogelijk worden. Blijf daar even in zitten en voel de liefde voor jezelf. Als je samen bent dan kunnen jullie je harten verbinden door te visualiseren dat jullie hartenergie samensmelt. Ontspan, relax en zak helemaal in je hartgebied. Geniet even van dit gevoel. Als je totaal in je hart zit ga je langzaam met je aandacht naar je buik, je kindje en maak je verbinding vanuit je hart met je kindje. Laat dit vanzelf gebeuren. Je kindje voelt de aandacht en liefde en dat is genoeg. Volg je kindje. Misschien slaapt je kindje of is je kindje juist heel actief? Alles is goed. Forceer niks. Blijf hier zolang in als fijn voelt.

Oefen dit een aantal keren voor je bevalling zodat je tijdens je bevalling meteen in de verbindingsmodus kan gaan. (:


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page