top of page

Zwangerschap & de vader energie


Rol van de man tijdens het ontvangen van een baby ziel

De energie van de vader is vaak onderschat. De vader heeft een belangrijke rol die bij de conceptie, de vorming van het lichaam van het kindje en de zwangerschap onmisbaar is! Tijdens de conceptie van een kindje smelten de energie van de vader en de moeder samen. Voor het gemak is de moeder roze en de vader blauw. In het prille begin van de zwangerschap is de ziel van het kindje nog niet in het lichaam gedaald. De ziel zweeft ergens naast de moeder en heeft een dunne verbinding met het lichaampje in vorming. De ziel wacht af totdat het lichaam helemaal ok is en dan daalt de ziel pas in. Dat kan tussen de 8 en 16 weken zijn. Heel wisselend dus.

De man de beschermer en bewaarder van de levensenergie

De energie van de man (de blauwe energie in de tekening) is aan de buitenkant van de baarmoeder aanwezig en voor de helft verbonden met de baby. Deze energie beschermt de baby en het vormingsproces. Zonder deze energie zou het vormen van een lichaam niet mogelijk zijn. De mannelijke energie is dus de bewaker en krachtgever, de vrouwelijke energie is de vormende energie en draagt de innerlijke wijsheid. De energie van de ziel zelf bepaalt de manier waarop het lichaam ontwikkelt.

De 3-eenheid van zwanger zijn

De kosmische energie van de ziel en baby in wording wordt door de vrouwelijke energie ontvangen en door de mannelijke energie beschermd en bewaakt. Zonder een van deze 3 aspecten is er geen zwangerschap mogelijk.

Zodra de ziel eenmaal goed in het lichaam zit en de keuze heeft gemaakt om dit leven met het gevormde lichaampje te starten wordt de vader energie in de placenta getrokken. De vader energie heeft dan de taak om de baby te beschermen en te voeden. De moeder energie is dan de omhullende liefdesenergie. De placenta is dus een mannelijke energie bron en de baarmoeder zelf de vrouwelijke. Het kindje wordt steeds sterker en is klaar voor de geboorte.

De geboorte

Tijdens de geboorte geeft het kindje zelf aan wanneer en hoe het geboren wil worden. De man neemt de taak op zich om te zorgen voor de veiligheid, de bescherming, de basisvoorwaarden en een stukje aarding. De vrouw komt dan volledig in overeenstemming met haar gevoel, intuitie en innelijke wijsheid. Ze volgt haar kindje in de reis naar buiten. Het kindje staat voorop.

En als het kindje veilig geboren is dan volgt als laatste de placenta. Het mannelijke deel de beschermer. Je kunt je voorstellen dat als de vrouw zich op wat voor manier niet beschermd of veilig voelt dat de placenta niet komt. Dan blijft ze vasthouden aan veiligheid.

Hoe symbolisch is het dan ook als de man de baby mag aanpakken en de navelstreng door mag knippen. Hij maakt de baby los van zijn bescherming. Dat is voor sommige mannen dan ook lastig. Respect voor dit proces is cruciaal voor de verwerking en het in zijn kracht laten staan van de man!


Kies je categorie
Nieuwe Berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page